11 Şubat 2013

BERGAMA YÖRESEL İNEK ve KEÇİ PEYNİRLERİ:

BERGAMA YÖRESEL İNEK - KEÇİ PEYNİRLERİ ve SÜT ÜRÜNLERİ:


Bergama'nın koyun tulum peynirinden başka, KÖY YAPIMI OLAN İnek ve Keçi peyniri ve Tereyağı da çok lezzetli'dir.

Özellikle, çifte kaynatılmış olan peynirleri ister normal şekilde, isterseniz kızartarak kahvaltı da ya da makarna üzerine sos niyetine ya da yine kızartarak içki ile birlikte tüketebilirsiniz.

Kızarmış İnek peyniri Bira ile çok lezzetli oluyor. 

(Kızarmış patates'ten daha lezzetli ve sağlıklı).



&  &  &  &  &  &  &  &


Biz  çifte kaynatılmış İnek peyniri kızartmasına dönelim.

Çifte kaynatılmış olması önemli. Belirli bir sertliğe ulaşıyor ve rahatça, dağılmadan ve erimeden kızarıyor. yoksa, eriyip küçücük kalırlar ya da dağılırlar.











BERGAMA KEÇİ TULUM PEYNİRİ:

Bergama'nın ayrıca keçi peyniri de oldukça lezzetlidir. Mandıra yapımı olan burada ki keçi peyniri, yine mandıra yapımı olan Bergama koyun tulum peynirinden birazcık daha yumuşak ve en az onun kadar da lezzetli bir peynir çeşiti'dir. 

Hatta, koyun peynirinde ki o hafif kokuyu sevmeyenler, direk keçi peyniri kullanabilirler. Çünkü, koyun peynirinin aksine, keçi peynirinde o aromatik koku yoktur.

(Tabii her ikisinin de mandıra üretimi olanlarını kıyaslıyorum. Ev yapımı olanlarını değil).


(Bu fotoğraflar 22 nisan 2013 pazartesi günü çekildi.
Yer: Bergama kapalı pazar yeri).














NOT: Bu mandıra yapımı peynirlerden ve Tereyağlarından almak isteyen olursa, fotoğraflarını çektiğim ürünleri satan esnaf olan Ömer Alkan ve Ali Alkan isimli mandıracı kardeşlerin tel. no.sunu vereyim. Kargo ile Türkiye'nin her tarafına gönderiyorlar.

Şirketlerinin ismi: BERALKAN.

Ömer Alkan tel. no: 0544 204 47 30.

Ali Alkan tel.no: 0536 515 61 42.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder