1 Ekim 2012

BAŞLANGIÇ:

MERHABA..

Bloğuma hoşgeldiniz. Blog açma fikrini sosyal medya ya da site forumlarından farklı olarak, biraz daha kendinize ait, en azından kurallarını kendinizin koyma rahatlığı nedeni ile tercih ettim. Sosyal medya profilleri her ne kadar size ait'miş gibi görünse de, bu tür siteler zaman içinde sizin fikrinizi almadan istedikleri değişikleri yapıyorlar ve paylaştığınız onca şey, bir anda yok oluyor. Bu can sıkıcı.


Ne tür bir blog olacak derseniz, belli bir kalıp içinde olmayacak. Kendi yazdıklarım olacak. Bir çok blog'ta olduğu gibi, Kopyala-Yapıştır türü yazılar olmayacak. Galiba en önemlisi de bu.

Çünkü, google'da bir bilgi aramak için bir kelime yazdığınızda, karşınıza hepsi birbirinin kopyası olan, noktasından paragrafına kadar aynı olan bilgiler çıkıyor. Birisi reçel yapıp tarifini vermiyor, gitmiş bir yerden kopyalamış, başkası ondan kopyalamış, diğerleri de onlardan kopyalamış...

(Bunları paylaşanlar biraz dahi kendilerinden bir şey katsalar tamam ama arkadaş, virgülüne kadar da kopyalanıp paylaşılmaz ki). :)))

Hani kendine ait deneylerin? Sen bir dene bakalım reçel yapmasını ve onu paylaş. Yöntemler mutlaka benzer olabilir ama kişilere özel olmalı.

Bir bilgiyi, kim ilk önce yayınladı, kim kimden alıntı yaptı, belli bile olmuyor.

(Alıntı yapanları ve kendi yapıp, kendi deneyimlerini yazanları ayırıyorum).

Bu nedenle, yazdıklarımın çok büyük bölümü bana ait olacak. Elbette bazı konular için, alıntı yapmak zorunda kalacağım zamanlar olacak'tır.

(Konuyu tamamlamak için, elimde bulunmayan fotoğraf  gibi. Ama eğer kimin olduğu belli ise, mutlaka sahibini  belirteceğim. Etik olarak doğru olan bu).

Her konuda ve sanıyorum biraz konuların karışık olacağı bir blog olacak.


Hadi bakalım. Başlayalım ucundan.


YOLUM:


Yolum, elbette büyük lider ATAM'ızın yoludur.

Böyle lider Dünya'ya nadiren gelir.

Dünya tarihinde gelmiş geçmiş liderler içinde, eline iktidar gücü geçtiği halde, bunu HALKINA bırakmış olan, TEK LİDER'dir.

Var'mı başka bir örneği daha?


İktidar gücü eline geçmişken, bunu halk'a bırakmak ya da gücü paylaşmak (paylaştırmak) nasıl bir erdem'dir? Güce tapan insanoğlu tamahkar'dır. Kolay kolay gücü paylaşmaz. Hele bir'de eline geçirmişken.

Ne mutlu bize ki, böyle bir lider bize nasip olmuştur. Değerini bilmeyen cahil insanlar, genellikle BİAT kültüründen yetişmiş insanlardır. Büyük liderimiz ATATÜRK sayesinde, bizler BİAT kültüründen uzak durmayı ve DİK DURMAYI öğrendik.







                                           Yolum, ATATÜRK ve CUMHURİYET'tir.


Çünkü  CUMHURİYET, düşüncesi HÜR, vicdanı HÜR, anlayışı HÜR bir nesil yetiştirmek için, şu anda'ki rejimlerin içinde en iyisi'dir.

(Elbette mükemmel değildir ama şu anda Düyada'ki yönetim şekillerinin en iyisi'dir).






BAYRAĞIMIZ ve VATANIMIZ.